Sunday, June 27, 2010

Konspirasi Piala Dunia 2010....

World Cup 2010 pujaan dunia telah bermula 11 Jun lalu. Ana sendiri sedang tercari-cari pasukan pilihan. Yang penting, dalam keghairahan menonton dan demam bolasepak, ana ingin mengingatkan diri ana dan rakan-rakan teman peminat bolasepak supaya jangan sampai tanggungjawab mengambil berat isu-isu ummah turut demam sama kerana ana bimbang ada agenda ‘turning point’ musuh-musuh Allah khususnya 'Secret Societies' dan 'The Committee of 300' ketika dunia menumpu pada South Africa.

Cuba la tngk gambar yang ana dapat....renung betul-betul ye...
 Jabulon ni tuhan freemason.....
  Horus kononya tuhan mesir ni

Lagi satu,pasal sukan olimpik 2012 di London...huhu,cuba la tngk gambar nya pula...


2012 = 2102 = ZION = ZION + IS + REAL = ZIONIS ISRAEL

 Cuba teka benda ape yang ada mata satu??huhu,jangan terpengaruh ye....

Wallahu A'lam

Bisikan Dunia.....

Bermula dengan sekadar mengorat..
Lalu bertemu di satu tempat..
Maka tangan pun mula melarat..
Lawan peluk..wah..Hebat!!!
Bila peluk mau sama rapat..... Lihat seterusnya..
Nafas pun tersekat..
Lekat la cop merata tempat..
Lupalah Allah dan Malaikat..
Kerana nafsu maka lahirlah anak tak cukup sifat..
Lalu dibuang merata tempat..

Astaghfirullahalazim..

Mintak simpang malaikat 44..
Ingtlah wahai sahabat sebagai nasihat..
Sesungguhnya dunia tunggu masa untuk kiamat..
Beringatlah wahai umat..
Dunia ini hanya sementara..
Hanya akhirat yg kekal abadi..
Jangan terlalu mengejar duniawi,
Ingatlah bahawa semua itu tak boleh dibawa mati..

Syukran kepada mereka yang telah menegur diriku ini yang mudah terpengaruh dengan bisikan dunia...huhu

Wallhu A'lam

Friday, June 18, 2010

Life of this wold is nothing but a test!...

The Noble Quran....Surah Al Ankabut(29/2-3).....
"Do people think that they will be left alone because they say: “We believe,” and will not be tested."

"And We indeed tested those who were before them. And Allâh will certainly make (it) known (the truth of) those who are true, and will certainly make (it) known (the falsehood of) those who are liars, (although Allâh knows all that before putting them to test)."

Hadith – Al-Tirmidhi 1562, Narrated Sa’d......
"When the Prophet (peace be upon him) was asked which people suffered the greatest affliction, he replied, “The prophets, then those who come next to them, then those who come next to them. A man is afflicted in keeping his religion. If he is firm in his religion his trial is severe, but if there is weakness in his religion it is made light for him, and it continues like that till he walks on the earth having no sin.”

Dah lame tak 'speaking' ni,  Mafhumnya.... orang Islam hidup kat muka bumi ni kalau tak kene dugaan,memang tak sah,takde dugaan,bukan orang la tu. Dalam mentiti titian kehidupan,manusia ni akan diuji dengan pelbagai onak dan liku,namun jika manusia berjaya melepasi rintangan tersebut,disediakan untuknya pelbagai makrifat,jika sebaliknya,mereka hanyalah manusia yang hanya tahu membuat dosa...eish2

Wallahu A'lam

Thursday, June 17, 2010

Desawarsa...

Kita selalu memperlekeh orang dalam berdakwah........

Kita selalu memperlekeh orang yang 'ekstrimis' dalam berdakwah........

Kita selalu memperlekeh orang yang takde lah baik sangat, tapi nak berdakwah......

Hei  kawan, sedarlah!!!......

Nak tunggu jadi baik baru nak berdakwah?? berapa orang je yang boleh berdakwah kat dunia ni....
Sesungguhnya dakwah itu mematangkan diri...

Sekadar peringatan bersama buat diri dan semua sahabat.....hehe..

Wallahu A'lam...

Kalam Hati....

Assalamualaikum...

Perancangan manusia,
Terlalu banyak yang ingin dirancang,
Terlalu banyak yang ingin dilaksanakan,
Terlalu banyak yang ingin dicapai...

Tapi sejauh mana kita mampu lakukan,
Pohon padaNYA,
Agar diberi kekuatan dan terus berusaha,
Untuk terus berjuang dijalanNYA...

Moga apa yang dirancang, dapat membawa kita lebih dekat padaNYA dan mendapat keredhaanNYA...

Dan setiap perancangan itu, hanyalah daripada hamba yang pada hakikatnya lemah dan banyak kekurangannya... Dan perancanganNYA jualah yang terbaik buat kita semua...

Kepada semua sahabat, terima kasih atas segalaanya dan maaf atas kesalahan yang pernah menimbulkan sakit di hati....

Wallahu A'lam

Sunday, June 13, 2010

Niat Tak Menghalalkan Cara.....

Ana betul-betul sedih la dengan masyarakat sekarang....semalam ana jalan-jalan dengan sahabat ana kat KL,(nak ikut ke?)pastu ana balik la sorang-sorang,Tiba-tiba,ada seorang 'insan' bersama sahabat die ni beri sedekah kat peminta sedekah ni,ana rase bagus gak orang ni, Kemudian,ana pun duduk la,pastu 'insan' tadi pun duduk sebelah ana,tibe-tiba,die cakap kat sahabat die tu 'Aku sebenarnye  kasi duit tadi bukan nak buat baik pun,aq nak suruh awek-awek  pandang kat aq je' ada ke patut...eish2...tak patut...tak ikhlas betul 'insan' ni

Ana memang tak puas hati la,ingat nak tegur, tapi apa kan daya,ana cuma budak sekolah yang bertaraf 'Low Student'..Yela,sekarang ni,orang mana pandang dah budak sekolah agama ni,katanye nanti kerja tak banyak duit la,low class la..tapi apa tujuan kita sebagai khalifah Allah hidup di muka bumi Allah???mesti antum/antunna tau kan...sebenarnya manifestasi manusia hidup di muka bumi Allah adalah....mengabdikan diri pada Allah..betul tak?cuba hayati hadis pertama dalam Kitab Hadis 40,karangan Imam Nawawi yang bertajuk...
'Segala Amalan Bermula Dengan Niat...'


عَنْ أَمِيْرِ الْمُؤْمِنِيْنَ أَبِيْ حَفْصٍ عُمَرَ بْنِ الْخَطَّابِ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ قَالَ : سَمِعْتُ رَسُوْلَ اللهِ 
صلى الله عليه وسلم يَقُوْلُ : (إِنَّمَا اْلأَعْمَالُ بِالنِّيَّاتِ وَإِنَّمَا لِكُلِّ امْرِئٍ مَا نَوَى . فَمَنْ كَانَتْ هِجْرَتُهُ إِلَى اللهِ وَرَسُوْلِهِ فَهِجْرَتُهُ إِلَى اللهِ وَرَسُوْلِهِ، وَمَنْ كَانَتْ هِجْرَتُهُ لِدُنْيَا يُصِيْبُهَا أَوْ امْرَأَةٍ يَنْكِحُهَا فَهِجْرَتُهُ إِلَى مَا هَاجَرَ إِلَيْهِ


Dari Amirul Mukminin Umar Al-Khattab r.a katanya: " Aku mendengar Rasulullah S.A.W. bersabda : - "Hanyasanya amalan-amalan itu adalah (bergantung) kepada niat, dan hanyasanya bagi setiap manusia itu apa (balasan) yang diniatkannya. Maka barangsiapa yang berhijrah kepada Allah dan RasulNya, maka hijrahnya itu adalah kepada Allah dan RasulNya. Dan barangsiapa yang berhijrah kerana dunia yang ingin ia memperolehinya atau kerana seorang perempuan yang ingin ia menikahinya, maka hijrahnya itu adalah atas apa yang ia berhijrah kerananya."

Wallahu A'lam...

Thursday, June 10, 2010

Cerita Hati....

Untung tak kalau dapat yang suka mengambil berat??mesti seronok kan...hehe. Kelmarin ana ade kenakan salah seorang sahabat ana (jangan terasa ye)...best betul, sahabat ana tu dah caye abis kat cite ana tapi ana buat tak tau je...hehe,nak tau sama ada die ambil berat ke tak,(minta maf ye)...tapi ana ade satu kisah tentang sikap sahabat pada zaman sekarang ni...

Hayatilah......

Ada empat sahabat yang bernama Gila, Otak,Bodoh dan Gaduh.

Pada suatu hari,mereka berempat pun pergi ke hutan untuk berkhemah.
Tiba2,ada seekor harimau serang mereka. Mereka pun lari bertempiaran.Gaduh lari ke dalam hutan,manakalapula Gila,Otak dan Bodoh melarikan diri ke pekan.
Setelah Gila,Otak dan Bodoh sampai di pekan,mereka sedar bahawa Gaduh telah hilang. Dengan pantas nya,mereka pun pergi ke balai polis untuk menyatakan kpd pegawai polis yang kawan mereka tu hilang.
Kemudian Gila masuk ke dalam balai polis.Gila pun ckp kpd polis itu.


Gila: Polis....kawan saya telah hilang semasa saya dan kawan saya berkhemah....

Polis: oooo....kalau mcm itu,,,..sapa nama dia?

Gila: Nama dia Gaduh...

Polis: Eh....awk ni tak ada gila ke?..... Angry

Gila: Memang pun saya Gila...sbb nama saya Gila....

Polis: Aiyoyo.....kamu ni memang buat saya marah....awk ni ada otak ke?

Gila: Otak ada tunggu kat luar...Nak saya panggilkan dia..?

Polis:bodoh...!

Gila:Bodoh ada dengan Otak...kat luar...

Polis;Awk ni memang nak cari gaduh dengan saya kan?.... Angry

Gila: Kan saya dah kata...Gaduh kan dah hilang....

(*Ingat lain kali jgn letak nama anak anda Bodoh,Gila,Otak dan Gaduh...Ingat pesanan ini*)


Aduyai,tu la yang ana maksudkan,zaman sekarang ni orang suka panggil macam-macam kat kite,anjing la,beruk la,apa-apa la namanya,tapi tak elok la panggil kawan-kawan kita dengan nama tu...nama yang diberi kan sedap,nape nak ubah-ubah??eish-eish,kalau ada sapa ade buat,hentikan tau,Allah tak suka...Kita suka tak kalau orang panggil kite nama pelik-pelik? mesti tak suka kan,ana pun tak suka...

Jika terdapat pemahaman yang silap, maka tegurlah kesilapan itu. Jika pemahamanku silap, ana menariknya semula semasa hidupku atau sesudah matiku....(macam pernah dengar je ayat ni),hehe

Wallahu A'lam

Wednesday, June 9, 2010

Jangan Diikutkan Sangat........

Hati sangat sedih.
Hati saya menangis.
Ya Allah aku mohon Kau kurniakan kekuatan pada jiwa yang lemah ini wahai Tuhan.
Jadikanlah aku hambaMu yang mempunyai jiwa yang tahan pada ujian.
Agar hambaMu ini tidak merasa berat atas apa yg telah Kau tentukan.


 Sekarang ni ana tengah berjihad. Jangan terkejut sebab ana bukannya berjihad membawa senapang, tetapi berjihad hati atau pun dalam bahasa arabnyer ‘Jihad bil-Nafs’. Sebenarnya jihad ni ada banyak.. Kebanyakan ulama’ membahagikan jihad kepada lima bahagian iaitu:-

1. Jihad menentang hawa nafsu.
2. Jihad menentang hasutan syaitan.
3. Jihad menentang golongan kafir.
4. Jihad terhadap golongan munafik (sifat-sifat kaum munafik dan
cara-cara tindakan menentang mereka menurut al-Quran).
5. Jihad terhadap orang-orang zalim dan fasik (jihad menentang ahlul
mungkar menurut prinsip al-amru bil ma’aruf wan nahyu anil mungkar).

Jihad ana adalah jihad yang pertama dalam senarai.. Bukannya apa.. ana sedang menentang keinginan hati ana dari....ana sendiri pun tak nak tulis....malu....T_T....... Terseksa rasanya hati ni bila tak ...T_T., huhu.. Jadi ana harus kuatkan semangat untuk melawan nafsu ana. Memang hidup perlu ada jihad. Dalam hadis Rasullah juga ada menyatakan pasal jihad...

“Sesiapa yang mati sedangkan dia tidak pernah berperang (jihad) dan tidak pernah berlintas dalam dirinya untuk berperang (berjihad), maka dia mati atas satu cabang nifaq (kemunafikan)"

Doakan ana supaya ana akan menang dalam peperangan ni..Doakan tau....hehe

Wallahu A'lam....

Sunday, June 6, 2010

Memang benar pokok BERKATA-KATA....hehe

Laungan takbir,Allahu Akbar bergema di bumi Bangi(area ana la tu),disambung pula dengan laungan....

HANCUR!!!! HANCUR!!! HANCUR ISRAEL!!!!,HANCUR AMERIKA!!!!

Alhamdulillah,program Perarakan Anti-Israel berjalan dengar lancar tadi,dah abis ucapan ana pun pulang ke rumah,tetibe teringat satu kisah ni,yang di mana,Ada sebuah pokok berkata kata di Ramllah,Palestin...ikutilah kisahnya....

Berikut adalah laporan peristiwa tersebut yang disampaikan oleh Syeikh Ahmad Yasin, dimana lebih kurang pukul 8.30 pagi hari Ahad selepas hari serangan terakhir Yahudi terhadap Ramallah, tiga orang pemuda Palestin keluar untuk menuju ke hospital pusat di Ramallah untuk mencari mangsa-mangsa serangan udara yang dilancarkan oleh pihak Israel.

Semasa di pertengahan jalan, mereka melihat seorang penduduk Yahudi berdiri di atas sebuah tembok. Mereka berpandangan diantara satu sama lain dan mengambil kata sepakat untuk membunuh Yahudi tersebut.

Mereka menghampiri Yahudi tersebut secara sembunyi-sembunyi supaya kedatangan mereka tidak disedari oleh Yahudi tersebut tetapi mereka mendapatinya telah melarikan diri. Mereka terus berusaha mencari dan mengepung Yahudi tersebut sehingga ke sebuah jalan mati tetapi mereka tidak berjaya menemui Yahudi tersebut.

Ketika mereka hendak pulang mereka mendengar satu suara memanggil mereka. Pada sangkaan mereka itu adalah khayalan mereka apabila mereka gagal mencari punca dari mana suara itu datang dan mereka mengambil keputusan untuk meneruskan perjalanan mereka ke hospital.

Sekali lagi mereka mendengar suara tersebut berulang kali memanggil mereka dan akhirnya mereka mendapati bahawa suara itu datang dari belakang salah satu dari pokok-pokok yang berhampiran dengan mereka. Pada sangkaan mereka suara itu adalah dari salah seorang mangsa serangan Yahudi tempohari yang memanggil mereka untuk meminta pertolongan.

Ketika mereka sampai berhampiran dengan pokok tersebut mereka mendengar satu suara yang samar-samar menyuruh mereka melihat dan membunuh Yahudi yang bersembunyi di belakang pokok tersebut. Mereka benar-benar mendapati Yahudi yang mereka cari itu bersembunyi di belakang pokok tersebut dan mereka terus mengepung dan membunuh Yahudi tersebut.

Selepas itu mereka segera meninggalkan tempat tersebut untuk mengelakkan bertembung dengan tentera Yahudi. Mereka terus menuju ke hospital dan menceritakan peristiwa tersebut kepada pihak hospital. Dalam beberapa jam, berita tersebut telah tersebar luas ke seluruh bandar Ramallah dan sampai ke pengetahuan Yahudi yang mencari-cari punca sebenar pembunuhan Yahudi tersebut.

Perkara ini menakutkan tentera-tentera Israel dan mereka telah mengurangkan jumlah tentera di tempat kejadian. Saluran berita Qatar telah menyebarkan berita mengenai peristiwa ini melalui akhbar dan media massa dan mengiktibarkan bahawa apa yang berlaku di Palestin adalah salah satu dari tanda-tanda kiamat dan ini adalah satu peluang bagi penduduk Palestin untuk mencapai pertolongan dari Allah SWT yang makin hampir.

Berdasarkan dari apa yang disampaikan oleh Syeikh Ahmad Yassin, Doktor Abdul Aziem al-Mutni'ie-pensyarah Bahasa Arab di Universiti Al-Azhar menegaskan: "Kami tidak ragu-ragu untuk menerima perkara tersebut kerana ianya telah jelas di dalam hadis Baginda SAW dan ini bermakna, peristiwa ini tidak bercanggah dengan hadis dan kerana tidak ditentukan di dalam hadis apabila pokok berkata-kata maka kiamat akan terjadi esok. Tidak diragui lagi bahawa umur dunia yang telah berlalu lebih banyak dari yang ditinggalkan.

Dalam hadis Rasullah SAW juga ada menyatakan..

""Tidak akan hilang satu golongan dari umatku yang akan menegakkan kebenaran. Mereka tidak akan dapat dimudharatkan oleh orang-orang yang cuba menentang dan merendah-rendahkan mereka sehinggalah tiba pertolongan dari Allah SWT". Sahabat bertanya kepada Baginda SAW: " Siapakah mereka Wahai Rasulullah? Manusia dari umatku di Baitul Muqaddis dan pelindung-pelindung (mujahid-mujahid) di Baitul Muqaddis""


Oleh itu tidak perlu diragui lagi tentang peristiwa ini lebih-lebih lagi ianya disampaikan oleh Syeikh Ahmad Yassin. Ini adalah peluang yang baik bagi umat Islam dan salah satu dari tanda-tanda pertolongan Allah SWT.

Wallahu A'lam...

Blogger templates