Friday, April 6, 2012

Hadiah paling bermakna...

❤• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ ❤•
Assalamualaikum..

Okeyh, awek I nak kasi..

..baju melayu sepasang siap sampin lagi...
..sebotol minyak wangi Ralph Lauren *woot woott,kaye benor aweks nih...
..topup 5 hengget...

Ok fine. Tau tak, tengah baca surat cinta Kekasih Pertama, saya dapat offer lagi best. Memang infinity la excitement time tu.

Eh jangan risau,jangan jealous. Sebenarnya offer tu untuk kita semua :)

 'Dan bersegeralah kamu mencari ampunan dari Tuhanmu dan mendapatkan syurga yang luasnya seluas langit dan bumi yang disediakan bagi orang orang yang bertaqwa,' [3: 133]


Luaaaaaasss.

Langit + Bumi. Weh tell me, mana nak dapat lagi? Siapa lagi yang mampu bagi. Setakat topup minyak wangi, baju melayu tu, alahai macam kuman je kot. Kan?

Tapi untuk dapat reward besar macam tu, effort pun kena la the best that we can kan?

Allah dah listkan dah, hah siapa yang nak, buat macam ni macam ni macam ni. Kira macam nak exam, lecturer bagi soalan ramalan, masuk chapter ni chapter ni chapter ni.

Agak agak kita terlebih rajin tak nak study chapter lain dan tak pedulikan chapter ramalan yang lecturer bagi tu?

Tapi ni Allah yang janji weh. Subhanallah.

 ~infak waktu lapang atau sempit
 ~tahan marah
~maafkan kesalahan orang lain

Senang tak?
Tacing gak la bila baca baca ayat ni. Sebab masa tu saya tengah diuji untuk 'tahan marah, maafkan orang lain'.

Ya Allah. Bukan senang. Tapi bila kita dapat buat apa yang Allah suruh tu, Subhanallah, tak tau nak gambarkan perasaan tu macam mana. Indah.

Imagine la kalau korang dapat trip percuma ke Europe untuk sebulan. Waaa~ melompat-lompat la korang en??

Tapi ni bukan setakat Europe, nah amik langit dan bumi. Bukan hanya untuk beberapa bulan atau tahun tapi selama-lamanya.

 Dalam ukhwah, yang sana tersentuh, yang sini terasa.

 'Dan kerana Tuhanmu, bersabarlah,' [74:7]

 Sebelum terasa, kita perlu menjaga :)

 INNALLAHA MA'ANA

*pehh,kene ade Ilham,baru boleh taip la belog nih~huhu..oke,ana takde aweks2 nih ye,rekaan Syabab semata2..^^

Wallahu A'lam..

3 ulasan:

sayainsanbiasa said...

hmmhhh yelah tak de awekkkkk :D

~ AINA YUSPI ~ said...

aku sokong LIN :DD

Syabab Musafir Kasih..^^ said...

btol la..
aq cume admire seseorng je..hahahaha :p
*amer,x baek ma :)

Blogger templates