Sunday, 18 December 2011

Aku bukan pemimpin yang sempurna..

Assalamualaikum...
Hah,mungkin terkejot kot tengok tajuknya,jadi...masa last sekolah(18/11/2011),ade la beberapa insan yang tak puas hati ngan ana dan diorang kata ana macam2 la(fitnah pon join the club),haih,ana pon naek pelik,tetiba carik ana time last sekolah,....huh?pelik btol kan?tapi ana suke orang yang berterus-terang dengan ana,sebab ana suka menerima pndapat orang,biarpun baek@salah,tujuan intuk membetulkan diri,(ceh,poyo lak)

Namun dalam ramai2 tu,ade sorang ni,jumpe ana then condem macam la..ana jahat la,hipokrit,tak layak jadi tokoh la(time tu ana rasa nak kasi kaki size 9 kat die ni),tapi takpe la,ana terima la nasihat die(wlaupun agak kurang ajar),ana tak marah,ana siap kasi senyuman lagi biar hati orang tu tenang beb,ye,ana tau ana bukan pemimpin sehebat Salahuddin Al-Ayubbi yang rajin dengan Qiamulail,ana pon taklah sehebat pemimpin2 KUSISS dulu macam Amir Syahid,ana rase menyesal gak sebab nape la ade orang hasad2 zaman sekarang ni,mungkin silap ana dalam tarbiah korang,ana pon teringin nak jadi orang biase,tapi semua tu dah berlalu~kenangan je la...isk3

"Kejayaan sesebuah organisasi bergantung ke atas prestasi kolektif pentadbirnya, iaitu orang yang mengarah kerja dan memimpin kakitangan keseluruhannya~pemimpin la tu maksodnya",ni antara prinsip yang kena ada pada seorang pemimpin(ana xde kot sifat2 ni,hik3)

Jadi~muahasabah diri la beb-beb sekalian,pemimpin yang berani ialah mereka yang bersikap al-Furqan,membezakan Hak dengan yang Batil,InsyaAllah...Wallahu A'lam...

0 ulasan:

Blogger templates