Thursday, February 16, 2012

♫ Nostalgic memory ♫

Assalamualaikum..
Erm,found this comment while blogwalking,huhu..

´`¸.•❤´``•.✮'•.¸☆☆'•.¸✮'•.¸☆❤*•¸.•´`¸.•❤´`´`¸.•❤´``•.✮'•.¸☆☆'•.¸✮'•.¸☆❤*•¸.•´`¸.•❤´`

hamba allah said...
"sebagai seorang ketua lajnah DAKWAH anta kena jaga tingkah laku orang pandang anta di luar dan di dalam sekolah ini nasihat ana. ana cuma mengharapkan sebelum anta kata la takrabuzzina,anta baiki diri anta dahulu. syukran" = OCTOBER 3, 2010 10:40 AM~siap ade tarikh ma..

i'm speechless right now~T_T
ku mungkin bukan dai'e sejuta umat
tapi ingat lah,dakwah is everyone's responsibility
it doens't care who you are,
even there's a munkar right in front your eyes
you've need to 'counter' it,otherwise..it'll be ummah's problem
ku tau ku bukan manusia sempurna,tapi tak bermaksod ku diam begitu sahaja..
ku beri peluang pada mu untuk meneguri ku,tapi ini balasannya?
ku mungkin tak mampu nak jauhi segala kemungkaran Rabb kerana diriku bukanlah ma'sum seperti Baginda
ku takkan marah bila seseorang meneneguriku,kerana teguran itulah yang membentuk diriku sekarang
yup,mungkin kadang-kadang diriku sibuk dengan bisikan dunia,tapi ingatkanlah diriku yang lupa ini
ku cuba menjadi dai'e yang terbaik untukkmu,walaupun perkara itu agak mustahil for certain people
betul la kata pujangga tu  "pujian itu lebih berbisa dari racun",i always remember that
anyway,syukran kerana tegor ana..i was hoping for that moment..^^

´`¸.•❤´``•.✮'•.¸☆☆'•.¸✮'•.¸☆❤*•¸.•´`¸.•❤´`´`¸.•❤´``•.✮'•.¸☆☆'•.¸✮'•.¸☆❤*•¸.•´`¸.•❤´`

Wallahu A'lam..

5 ulasan:

sayainsanbiasa said...

siapa yang tegur ko ni?laki or perempuan??aku respect maut.berani dia..:)

Syabab Musafir Kasih..^^ said...

Haha,aq trjumpa kat post2 blog aq yg dulu,kalo ko rajin,crik la ye..
Xtau la,tpi aq rse banat la*yela kot,tpi xpe la..
Tpi en,btol la ckap die,aq rse time aq kasi tazkirah kt skolah dulu,aq x prnah cer pon psal la taqrabuzzina,sbb aq xnak jdi glongan yg same ngan dalil Allah dlam surah As-Saf=
"sesungguhnya amat besar kebencian di sisi Allah,orng yg ckap dan tau tgor orng,pdhal die sndiri bwat bnde tu"..
Sbb aq tau,bdak2 zman skrng suke lihat kslahan orng laen,bdak baek kalo bwat silap skali,abes la,kne label
mcm2 dngn orng,ayoyo..Tpi,aq hargai sngt tguran die..hehe,maybe aq ni sosial ckit,tu die tgor,tpi aq trima je..^^

Syabab Musafir Kasih..^^ said...

xpon en,orng tu syng aq kot,tu die tgor,hahaha..*prasan je,hik3 :p

sayainsanbiasa said...

mir,aku buat salah ko tegur tau..
aku tak nak berpaling ikot jalan lama..
penat...rasa macam sekarng ni aku nak hitung hari berjumpa maut je...

Syabab Musafir Kasih..^^ said...

InsyaAllah~aq tegur,x smua manusia lari dari silap tau,aq pon same ek..hehe =D
aq ni lagi bnyk salah kt orng..
xtau la diorng maafkan ke x..huhu

Blogger templates