Wednesday, 1 February 2012

Pesanan yang "extraodinary"..^^

Assalamulaikum..
Baru habis tengok video yang Osem ni,jeng2..tapi,penonton belakang Banin ni semua tak pakai hijab,pelik betul la,takpe la,moga2 mereka diberi Hidayah oleh Rabb~InsyaAlah..


Benarlah perempuan itu ibarat permata,Kerana kecantikannya, dia dipandang oleh semua manusia.Kerana keindahannya, dia dipuja oleh sekalian insan.Tetapi kerana kehalusan peribadinya, dia dinilai oleh seseorang yang amat mengerti tentang hakikat sebenar seorang wanita*my opinion..



Nape la Tasneem tak bawak lagi ni dulu2?
haih~man shabara zhafira betul la..^^


Tak dinafikan, memang fitrah manusia menyukai keindahan rupa, tetapi adakalanya apa yang kita suka itu tak semestinya baik untuk kita dan mungkin apa yang kita tak suka itu amat baik untuk kita.It's Allah's job...

But wait, kecantikan sebenarnya akan terserlah di akhirat nanti tau,At that time, barulah kite merasa benar-benar bersyukur kerana mempunyai isteri sebaiknya. Kecantikan di dunia hanyalah kecantikan sementara tetapi di sanalah kediaman yang abadi. Itulah janji Tuhan.Sesungguhnya,Allah tak akan sama sekali memungkiri janji-Nya!!...*wah,sape zaujah ku itu?kejut qiam sekali ek..hobi petama kod!!

Kesimpulannya di sini, keindahan seorang wanita hanya terletak pada kesempurnaan agamanya..Keindahan fizikalnya hanyalah perhiasan luaran anugerah sementara daripada Tuhan yang mungkin boleh lenyap apabila tiba masanya.Itulah fitrah manusia,tiada apa yang kekal pada kita...

Entahlah,sebenarnya,ana pon tak tau nape ana post pasal tajuk ni,dah la kol 1 pagi ni,mungkin sebab ana nangis tadi kot,erm,entahla,mungkin dulu,kite jadi KL Dakwah bla bla, kita hebat je tazkirah orang, 24 hours pot-pet pasal Ad-Deen,tapi bila kita kat luar~kau tewas juga la jawabnya,bukan KL Dakwah bla bla dah ko,feeling guilty sebab tak tegur masyarakat umum pakai pakaian yang @#$%^..betul la cakap Miqdam dulu,"Dakwah yang sebenarnya mir ialah kita dakwah diri kita dulu,yakni muhasabah diri dengan apa yang kita buat dalam seharian,kalo nangis tu lagi comeyy!..baru la time tu,kita rasa,betapa beratnya jadi seorang dai'e dalam berdakwah dalam sesetengah Madu'u..,so,ko jadi KL Dakwah bla bla sampai bila-bila,zahirkan ia ma,then you can taste it's effect".huh,malam tu jugak ana buat Qiam,hehe..nak rase gak ape yang Baginda rasa dulu*ops,lima hari lagi nak sambut the Date of the Day,ana tak tau nak kasi present ape kat Dia, nak yang special punya, tanpa Dia,ana rasa martabat Muslimah pasti direndahkan & dihina, Dia la pembela kaum Hawa,dia la yang terletak di lubuk hatiku sampai bila2...^^ 

Wallahu A'lam..

4 ulasan:

QueAe said...

penonton belakang Banin ni semua tak pakai hijab,pelik betul la


Ok la tu,, kalau semua dah berhijab mesej tu nak disampaikan kt spe lg? hehe

Syabab Musafir Kasih..^^ said...

erm,abes show tu,ade ke diorng tepuk tangan..
ptotnya,kne la rasa sedih,ade kesedaran..bknnya tepuk tangan,macam xde penghayatan je..mengganggap nyanyian banin tu ccm hiburan semata-mata..ntah~plek btul la..^^

QueAe said...

that's the point dakwah bntuk hiburan.. if the un-hijabis clapped, meaning they paid attention. and they respect the words. somehow sikit2 mesti masuk dalam hati. if xde respon or respon yg x baik, mksudnye msg x smpai @ x diterima...

Syabab Musafir Kasih..^^ said...

erm,maybe..mungkin aq sendiri je x husnu zon kat diorang,entah,bicara hati,sape yang tau?..nawaitu diorng baek,elok la tu..hehe,medium dakwah tu bnyk la,hiburan salah satunya,sohih2!!

Blogger templates